8 Martie
Ziua Mamei

8 Martie Ziua Mamei

În misiunea grădiniței noastre, părinții sunt dintre cei care alături de noi, cadrele didactice, formează un liant al dezvoltării continue a copiilor, cu o concordanță bine stabilită în mediul educațional și în cel din cadrul grădiniței.

Motto: „Mama este cel dintâi dascăl al nostru; de la dânsa începem a lua cele dintâi cunoștințe, în brațele ei începem a judeca binele din rău; în brațele ei petrecem toată pruncia şi copilăria noastră; în faptele ei începem şi noi a ne închipui cum trebuie a trăi în viaţa viitoare; într-un cuvânt, drumul pe care ni-l apucăm în această viaţă îşi are începutul în cele dintâi şi fragede pasuri pe care mama ne îndreaptă şi care, ghemul cuvântării şi al judecăţii noastre, mama începe a ni-l desfăşura”. – I. HELIADE RĂDULESCU

Mamele preșcolarilor de la Grădinița cu program prelungit „Metaplast Education” au răspuns provocării de a lua parte împreună cu copiii la atelierul organizat în cadrul grădiniței: tablou cu flori.

Copiii au fredonat melodia „Mami, te ador”. Scopul activității a fost de conștientizare a rolului pe care îl deține o mamă în viața unui copil. În cea de-a doua parte, fiecare copil a făcut echipă cu mama sa pentru a face tabloul floral.

Preșcolarii au denumit materialele de lucru deja existente la fiecare centru (atelier).

A fost o activitate emoționantă, distractivă și memorabilă atât pentru mămici, cât și pentru cei mici. Cei care au apreciat în mod deosebit proiectul au fost părinții, care au accentuat valorificarea potențialului artistic și creator al copiilor, prin intermediul activităților practice și artistic-plastice, stimularea curiozității și interesului copiilor pentru manifestările ce reprezintă Ziua Mamei, dar și consolidarea relației preșcolar-grădiniță-părinte prin realizarea unor activități interactive și educative.