cluburi

Cluburi care intră în pachetul de bază

01.

Grupa mică

Limba engleză - Vlăsceanu Ana Maria

Logopedie-o călătorie în jurul cuvintelor - Drăgușin Nicoleta

02.

Grupa mijlocie

Limba engleză - Vlăsceanu Ana Maria

Cum să fiu politicos? - Drăgușin Nicoleta, Șerbănescu Ioana-Maria

Micii bucătari - Șerbănescu Ioana-Maria

03.

Grupa mare

Limba engleză - Vlăsceanu Ana Maria

Limba franceză - Drăgușin Nicoleta

Știința pe înțelesul copiilor - Călin Gabriela, Dobrici Andreea

Educație pentru viață - Toma Luminița

pe larg despre ...

Limba engleză / Limba franceză

Învăţarea unei limbi străine poate să pară un plan prea ambiţios pentru vârsta preşcolară, dar acum, maleabilitatea structurilor operaţionale mentale, încă nedefinitivate, constituie un avantaj.

Cluburile de limbi străine sunt atractive, interactive, adaptate particularităţilor de vârstă şi nevoilor de dezvoltare ale copiilor cu vârstă cuprinsă între 3 şi 6 ani. Aceste activități dezvoltă abilitățile și capacitățile copiilor, prin intermediul muzicii și mișcării, astfel este facilitată cunoaşterea reciprocă, înţelegerea, toleranţa și preţuirea diversităţii.

Logopedie-o călătorie în jurul cuvintelor

Clubul Logopedie-o călătorie în jurul cuvintelor se concentrează asupra îmbunătățirii discursului copilului și abilităților de a înțelege și de a exprima limbajul, inclusiv limbajul non-verbal.

Ne propunem să ajutăm copiii să învețe să vorbească mai clar, lucru care îi face să se simtă mai încrezători și mai puțin frustrați atunci când vorbesc cu alte persoane.

Cum să fiu politicos?

Activitățile propuse permit conștientizarea procesului de transformare a cunoștințelor, abilităților și atitudinilor în compotramente aplicabile în viața reală, cu finalitate pozitivă pentru sine și societate.

Clubul cuprinde activități și exerciții antrenante și interactive prin care preșcolarii își dezvoltă și își exersează abilitățile de comunicare, de relaționare și lucru în echipă, de adaptare la reguli și de exprimare a nevoilor, intereselor și pasiunilor.

Micii bucătari

„Micii bucătari” este un club interactiv, creativ, copiii putând astfel să gătească și să deguste propriile preparate.

Activitățile desfășurate în cadrul acestui club au rolul de a dezvolta la preșcolari o atitudine de responsabilitate față ce tot ceea ce se întâmplă în bucătărie, dar și simțul estetic și creativ, copiii folosind-se de imaginația bogată specifică vârstei.

Copiii vor observa și experimenta gusturi, ingrediente, texturi și arome noi, vom găti cu drag și spor, iar ingredientul cel mai des folosit va fi iubirea.

Știința pe înțelesul copiilor

Cunoaşterea naturii şi înţelegerea legilor care o guvernează trebuie să înceapă din perioada preşcolară, deoarece este şi necesară, dar şi posibilă formarea unei atitudini ecologice la această vărstă şi trebuie să continuie în şcoală şi familie.

Formarea unei gândiri şi conştiinţe ecologice este scopul suprem pentru supravieţuirea omului, iar cunoştinţele căpătate în primii ani de viaţă cu privire la natură vor fi mult mai bine aplicate mai târziu.

Ceea ce învaţă copilul în perioada preşcolară îşi lasă amprenta asupra Prin acest club ne propunem să menţinem trează în conştiinţa fiecărui preşcolar problema ce preocupă contemporaneitatea – protecţia mediului înconjurător.

Educație pentru viață

Clubul „Educație pentru viață” este centrat pe consolidarea responsabilității și a interacțiunii sociale sănătoase, în comunități variate (familie, școală, grup de prieteni, comunitatea locală, alte contexte familiare).

Preșcolarii sunt încurajați să fie spontani, să facă alegeri, să adreseze întrebări, să comunice propriile opinii, să aibă intervenţii argumentate, să reflecteze asupra temelor puse în discuţie, să manifeste iniţiativă, să exprime idei originale şi emoţii autentice despre ceea ce învaţă.

Opționale contracost

Dezvoltare personală

Ioniță Maria

pian

M.E.

Sport și mișcare / Dans

M.E.

Opționale contracost

Dezvoltare personală

Opționalul de dezvoltare personală îl ajută pe copil la:

• stimularea creativității și a spontaneității;
• creșterea nivelului de adaptabilitate în diferite medii de viață;
• cultivarea și stimularea inteligenței emoționale;
• dezvoltarea comunicării și a abilităților de exprimare;
• dobândirea de comportamente și atitudini adecvate în găsirea de soluții la rezolvarea problemelor cu care se confruntă în viața de zi cu zi;
• cunoașterea propriilor abilități și potențialități, care să ajute la crearea unei imaginii de sine adecvate;
• dezvoltarea sociabilității și a abilităților implicate în aceasta;
• scăderea anxietății și a tensiunilor ce pot apărea în viața copilului din diferite motive, care pot deveni bariere în dezvoltarea copilului .

Într-un grup de dezvoltare personală copiii:

• află cum pot face față diferitelor situații de viață cu care se confruntă;
• se apropie unii de alții, trăiesc stări afective pozitive și sentimentul unității cu copii de vârstă apropiată;
• învață să comunice asertiv, își conștientizează resursele, capacitățile și devin conștienți și de resursele celorlalți, iar aceste lucruri îi ajută să-și îmbunătățească relațiile cu ceilalți;
• învață că pot oricând să lucreze cu propria persoană, să se dezvolte, să descopere lucruri valoroase despre sine și despre ceialți

Opționale contracost

Pian

Opționalul de dezvoltare personală îl ajută pe copil la:

Studierea pianului este un proces complex, care implică o mulţime de alte calităţi, pe lângă efort şi perseverenţă. Dacă copilul înţelege acest lucru, atunci îşi va da seama de propriile calităţi, va învăţa că are capacitatea de a realiza lucruri dificile , iar acest lucru contribuie din plin la creşterea stimei de sine.

Lecţiile de pian îl ajută pe copil să îşi dezvolte simţul auzului, memoria și atenția, cultura generală și motricitatea fină, iar în același timp încurajează spiritul de competiție, cultivând răbdarea și disciplina. O data cu lecțiile de pian crește și nivelul de atenție pe o durata mai mare de timp, copiii prind curaj în acțiunile proprii și trăiesc împliniri armonioase prin reușitele actelor artistice realizate.

Lecțiile de pian oferă celor mici posibilitatea de a-și întrebuința simultan atât partea stângă, cât și partea dreaptă a corpului. Pe lângă dobândirea ambidexterității și îmbunătățirea generală a coordonării și a sincronizării, studiul conștiincios al pianului favorizează dezvoltarea armonioasă a capacităților fizice.

Opționale contracost

Sport și mișcare / Dans

Copilul care practică un sport este acela care va avea încredere în forțele proprii și permanent își va antrena stima de sine, într-un context perfect, pe terenul de joc. Sportul ne învață lecții pe teren și în afara lui. Sportul îi învață pe copii ce înseamnă auto-disciplina, încrederea și respectul, formează caractere puternice, copii cu personalitate și adulți de succes. Sportul le formeaza deprinderi legate de stabilirea unor obiective si cum sa lucreze din greu pentru le atinge.

SPORTUL aduce beneficii ce se traduc prin…
• Stil de viață sănătos
• Încredere în forțele proprii
• Beneficii educaționale
• Disciplină, Respect, Încredere
• Angajamente pe termen lung
• Acceptarea victoriilor, dar și a înfrângerilor.