Pompierii, prietenii copiilor

Pompierii, prietenii copiilor

În grădinița noastră, ne dorim să realizăm activități cu referințe clare în realitatea cotidiană, aspectele societății pentru care putem deveni responsabili încă de mici. Valorile precum: creativitatea, transdisciplinaritatea, accesibilitate, toleranță stau la baza activităților desfășurate în parteneriatul pompieri – grădiniță.

Cutremurele, inundațiile, alunecările de teren sunt exemple de fenomene naturale produse de-a lungul evoluției pământului. Creșterea rapidă a populației pe glob, poluarea și degradarea mediului au contribuit la amplificarea acestor calamități naturale care produc pagube importante asupra infrastructurii, dar cel mai îngrijorător este că se pierd vieți omenești. Cunoașterea regulilor pentru oferirea primului ajutor, reprezintă un aspect vital pe care de la mic la mare, trebuie să îl cunoaștem.

În cadrul activității, POMPIERII, PRIETENII COPIILOR, realizată în grădinița noastră, pompierii din Detașamentul de pompieri Titu, I.S.U.Dâmbovița au explicat și demonstrat preșcolarilor tehnici de oferire a primului ajutor în cazul unor situații de urgență. Teorie și practica merg mână în mână, atunci când voluntarii au fost chiar piticii grădiniței noastre.

Regulile, explicațiile, tehnicile, demonstrații concrete și nu numai, ne-au adus mai aproape de importanța cunoașterii lor, de la o vârstă cât mai mic, pregătindu-i pe copii, pentru a deveni mai târziu, adolescenți, adulți responsabili în societate.

Vom continua activitățile în colaborare cu pompierii în vederea realizării unui schimb de experiență a cadrelor didactice și a copiilor cu privire la modalitățile de formare și dezvoltare a competențelor de protecție și luare de decizii în situații de urgență.