Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență mai bună. Pentru mai multe informații, consultați politica noastră de confidențialitate.

Vizită la ferma Mirică

Vizită la ferma Mirică

 Activitățile desfășurate la fermă și în natură pot avea un impact semnificativ asupra dezvoltării armonioase a preșcolarilor. Aceste activități le oferă oportunități valoroase de învățare și dezvoltare, atât fizică, cât și emoțională sau socială.

În cadrul proiectului „Săptămâna Altfel” am fost în vizită La ferma Mirică, unde cei mici au avut ocazia să observe legumele și utilajele folosite în agricultură.

Prin intermediul acestor activității preșcolarii își dezvoltă abilitățile motorii. Activitățile fizice desfășurate în aer liber, cum ar fi mersul pe jos, alergatul, săritul sau chiar manipularea obiectelor (de exemplu, recolta de fructe sau legume), ajută la dezvoltarea coordonării și a abilităților motorii grosiere.

Prin implicarea directă în activitățile de la fermă și în natură, copiii încep să aprecieze mai mult mediul și să înțeleagă importanța protejării acestuia. Aceasta poate stimula dezvoltarea unui comportament ecologic responsabil.

Multe activități la fermă și în natură sunt în esență jocuri care le permit copiilor să învețe prin explorare și experimentare. Acest tip de învățare activă sprijină dezvoltarea cognitivă într-un mod plăcut și interactiv.

În urma vizitei la fermă cei mici au fost fascinați de modul de recoltare al legumelor, și anume cu ajutorul utilajelor specifice, dar și de modul de păstrare al legumelor.

Activitățile desfășurate la fermă și în natură joacă un rol important în dezvoltarea armonioasă a preșcolarilor, contribuind la formarea unor abilități esențiale pentru creșterea lor fizică, emoțională, socială și intelectuală.